Array (13)
origin => "UCL / KID = 31497 / Item ID = 32675456"
altTitle => "[NLBE] Mulliner"
image => "/picserver1/userdata/1/31497/WiiZBhdo..."
imageName => "bentayga outdoor pursuits 1400x700 he..."
imageKID => "31497"
video => Array (3)
  platform => "youtube"
  id => ""
  autoplay => "false"
link => Array (2)
  url => null
  target => "_self"
overlay => Array (3)
  align => "top-left"
  headline => ""
  text => ""
wltp => Array (2)
  text => "Bentayga S (V8) WLTP-rijcyclus: brand..."
  color => "white"
dblink33 => ""
dblink34 => ""
dblink => null
hideOnDealers => Array (1)
  0 => ""
Bentley Brussels Mulliner Bentayga Outdoor Pursuits Limited Edition SUV
Bentayga S (V8) WLTP-rijcyclus: brandstofverbruik, l/100km - Gecombineerd 13,0. Gecombineerde CO₂-emissies - 294 g/km.

Mulliner

Bentley Brussels Mulliner chrome side vent with diamond in diamond detail with Tanzanite paint

Mulliner

Mulliner is Bentleys eigen maatwerkafdeling, die het ultieme vakmanschap aanbiedt. Binnen Bentley is het team van Mulliner verantwoordelijk voor de topmodellen van Bentleys productieauto’s, limited editions van Bentley, eenmalig geproduceerde auto’s en functies en afwerkingen op maat die aan uw Bentley kunnen worden toegevoegd bij de bestelling.


Bentley Brussels Mulliner Bentley Blower Recreation with Bentley Boys photo background

Een geschiedenis van vakmanschap voor luxe

De naam Mulliner is zelf al eeuwenoud. De onderneming begon als een familiebedrijf in de 16e eeuw dat zadels maakte. Het groeide al gauw door naar het bouwen van paardenkoetsen. Toen het ‘rijtuig zonder paarden’ rond het begin van de 20e eeuw kwam aanrijden, evolueerde het bedrijf weer door, deze keer tot wat bekend werd als carrosseriebouw: de creatie van carrosserieën en cabines op maat voor automobielen.
Mulliner heeft voor talrijke klassieke Bentleys carrosserieën gebouwd, en werd in 1959 een deel van Bentley Motors. Sindsdien bleef Mulliner voor Bentley carrosserieën ontwerpen en bouwen, ook op maat, in de Bentley-fabriek te Crewe. Tegenwoordig betekent de naam Mulliner het hoogste niveau van vakmanschap bij Bentley.


Bentley Brussels Bentley Colour Swatches with Mulliner colours

Kenmerken en afwerkingen van Mulliner

Als u een Bentley bestelt, kunt u deze naar uw keuze op maat aanpassen met kenmerken en afwerkingen van Mulliner. Dat omvat exterieurkenmerken, zoals wielen en bodykits gelakt om te passen bij de exterieurkleuren van uw Bentley, en met interieurkenmerken zoals de flessenkoeler in de console van Mulliner. Terwijl sommige ter kennismaking in de Bentley Configurator beschikbaar zijn, is er een nog grotere keuze verkrijgbaar als u rechtstreeks met ons over uw auto spreekt. Voorbeelden zijn de speciale afwerkingen, zoals Stone fineerhout, gelakt piano fineerhout en opvallend fineerhout met patroonstreepjes, die in een breed assortiment verschillende patronen beschikbaar zijn.


Bentley Brussels Bentley Mulliner Colour Specification

Een levendig kleurbereik

Als u een Bentley kiest, hebt u veel meer kleurenopties dan met een auto uit de massaproductie. Mulliner geeft u zelfs nog extra keuze, niet alleen wat betreft de kleuren zelf, maar ook voor de delen van de auto die kunnen worden afgewerkt met de kleuren van uw keuze. Dat kan een dramatisch effect hebben, vooral voor het interieur van uw auto. Stiksel, tapijten, tapijtzomen en het leer gebruikt om uw cabine te bekleden kunnen allemaal worden besteld in een onvoorstelbare variatie van kleuren. Als u niet de precieze kleur ziet die u zoekt, dan kan Mulliner de kleur afstemmen op elk voorbeeld dat u ons geeft.


Bentley Brussels Mulliner personalised chrome overlay on front dash veneer

Druk uw stempel op uw auto

Veel bestuurders willen hun auto personaliseren, maar met Mulliner gaat personalisering veel verder dan een privénummerplaat. U kunt bijvoorbeeld uw familienaam, uw bedrijfsnaam of zelfs een wapenschild aan uw auto toevoegen op plaatsen zoals de dorpelplaten, het fineerhout, het borduurwerk op de zetels en zelfs de straal van de LED-onthaallichten die de grond nabij uw auto verlichten als u in- en uitstapt. Veel van die zones kunnen afbeeldingen op maat bevatten, net als tekst. Spreek dus met ons om meer te ontdekken om uw Bentley te maken precies zoals u het wilt.


Bentley Brussels Bentley Continental GTC Mulliner in Peacock blue paint
Continental GTC Mulliner reeks WLTP-rijcyclus: brandstofverbruik, l/100km - Gecombineerd 12,5-14,1. Gecombineerde CO₂-emissies - 284-320 g/km.

Productiemodellen van Mulliner

Voor het hele modelbereik van Bentley kunt u een auto bestellen die de naam Mulliner draagt. Voor de topmodellen van de Continental GT, Continental GTC en Flying Spur combineren de modellen van Mulliner de hoogste graad van luxe met de kans om de krachtigste motoren van Bentley te selecteren.
Mulliner Regional Collections zijn auto’s van limited editions gecreëerd samen met de dealers van Bentley. Ze zijn ontworpen om hobby’s, activiteiten of cultuurthema’s weer te geven specifiek voor verschillende regio’s ter wereld, en er worden heel weinig exemplaren van gemaakt. Daardoor is de beschikbaarheid erg gelimiteerd.


Bentley Brussels Bentley Mulliner Bacalar shows the future of Bentley design

Carrosserieën gebouwd door Mulliner

Voor veel klanten is de ultieme Bentley de Bentley volledig gebouwd volgens hun persoonlijke specificaties. Daarom biedt Mulliner een volledige service voor carrosseriebouw aan, waardoor u een eigen, unieke, op maat gebouwde auto kunt bestellen. Het team creëert ook zeer beperkte productieseries van ultra-zeldzame auto’s op maat, zoals de Bentley Bacalar. Het herschept zelfs klassieke Bentleys uit het verleden. Van de State Limousine van Hare Majesteit de Koningin, tot de Bentley Batur uit 2022, vertegenwoordigt de carrosseriebouw voor Bentleys van Mulliner het toppunt van vakmanschap voor autorijden.


Bentley Brussels Bentley Continental GT Le Mans Edition in Verdant green colour front three quarter view on racing track.

DE CONTINENTAL GT LE MANS COLLECTION

De Le Mans Collection by Mulliner is geïnspireerd door de geschiedenis van Bentley in de 24 heures du Mans. Het is een beperkte reeks gebaseerd op de Continental GT Speed die wordt gekenmerkt door werkelijk overdonderende kenmerken op maat.

Ze bevat welkomstlampen die de krans uit 2003 van Bentley in hun stralen vertonen, en een stuk van de motor die de winnende auto met nummer 7 aandreef, opgenomen in het middelvenster van het kantelend aanraakscherm van Bentley.

Doordat er minder dan vijftig auto’s bestaan, combineert de Le Mans Collection by Mulliner zeldzaamheid met historische betekenis, waardoor het een exquis eerbetoon is aan het raceverleden van Bentley.