BENTAYGA AZURE
Bentley Brussels Rear view of a Topaz blue Bentley Bentayga Azure, cruising along sea side.
Gegevens over CO2-emissies en brandstofverbruik voor EU27 is hangend, onderworpen aan EU-typegoedkeuring

BENTAYGA AZURE

Overzicht

De Bentayga Azure is absoluut gericht op het comfort en het welzijn van de inzittenden. Als u zoekt naar een SUV die tijdloos, elegant design combineert met moeiteloos vermogen en innovatieve technologie, dan is er geen betere keuze.

Door de talrijke unieke details van de Azure, waaronder een prachtige chromen voorgrille met verticale bladen en verbazende 22”-wielen, is hij zowel gemakkelijk om mee te rijden als een opvallende verschijning, ongeacht of u de 4,0 liter V8-benzinemotor of de 3,0 liter V6 plug-in hybride kiest. Van de glanzende details van het exterieur tot de sfeervolle kenmerken binnenin is de Bentayga Azure een ongelooflijke demonstratie van wat een luxueuze SUV kan zijn.

Leg vandaag al contact met ons om een testrit te boeken of om meer te weten te komen over de Bentayga Azure via Bentley Brussels.

Design

De volledige voorkant van de Bentayga Azure glanst als hij het licht opvangt, dankzij de genereuze hoeveelheid gepolijste chromen details op de voorgrilles en de onderste bumpergrilles, om nog maar te zwijgen over het effect van geslepen kristal van de LED-matrixkoplampen. De prachtige benadering voor de details zet zich over de hele zijkant van de auto door, waar chromen vleugelvormige luchtinlaten en Azure-badges de plastische zijdrempels afwerken. Zelfs details die gewoonlijk uit het zicht blijven, zoals de brandstof- en oliedoppen, zijn afwerkt als een glanzend juweel. Het element dat misschien de grootste impact heeft op de manier waarop de auto op de weg oogt, zijn echter de 22”-wielen, die verkrijgbaar zijn in drie verschillende afwerkingen, exclusief voor het Azure-model.

De deur openen kan een gebeurtenis op zichzelf zijn als u kiest voor de optionele geanimeerde welkomstlichten van Mulliner, die een wervelende lichtshow op de grond projecteren en uw pad verlichten.

Als u de auto betreedt, stapt u over Verlichte Azure-dorpelplaten beschreven met de woorden ‘Handcrafted in Crewe, England’. U gaat dan een cabine binnen met prachtige sfeerverlichting. U kunt de kleur en de intensiteit van het licht op elk moment afstellen, zodat u gegarandeerd volledige controle hebt over de sfeer in de auto. Alles in de cabine is op maat van de eisen van de mensen die erin reizen, zowel de bestuurder als de passagiers. Daarom is het vakmanschap op het display zo treffend, van handbewerkt gewatteerd leer dat kan worden opgewaardeerd met optioneel Bentley Diamond Illumination, tot het zachte, dure fineerhout dat uit een grote selectie afwerkingen kan worden besteld. Het gaat van hoogglanzende houtsoorten tot meer minimalistische afwerkingen van hout met open poriën of zelfs nog modernere versies zoals Dark Tint Diamond-Brushed Aluminium. Er zijn ook gelakte afwerkingen, waaronder Piano Linen van Mulliner en vier nieuwe kleuren: Cricket Ball, Imperial Blue, Gravity Grey en Burnt Oak.

In de hele auto zijn er adembenemende details, van de hoogpolige overmatten op de vloer tot het verwarmde, tweekleurige stuurwiel en de sportpedalen. De Bentayga Azure is luxe in beweging.

Prestaties

Terwijl de klemtoon zeer sterk op het comfort en het welzijn van de inzittenden ligt, is de Bentayga Azure een Bentley, en dat betekent de prestaties van Bentley. De V8-optie heeft het vermogen om u te lanceren van 0-100 km/u in maar 4.5 seconden (0-60 mph in 4,4 seconden), en naar een verbluffende topsnelheid van 290 km/u (180 mph.

Het zachte rijgedrag wordt verder verfijnd door Bentley Dynamic Ride, een elektronisch antirolsysteem van 48 volt, waardoor de ophanging hobbels en trillingen op wegen buiten de stad bij kruissnelheid kan absorberen, terwijl het de cabine in de bochten horizontaal en stabiel houdt. Vierwielbesturing - alweer alleen verkrijgbaar op de V8 - maakt manoeuvreren in nauwe ruimten gemakkelijker. Buiten de stad helpt het bovendien om de auto te stabiliseren als u van rijstrook verandert, wat enorm bijdraagt aan het comfort voor iedereen binnenin.

De hybride versie gebruikt een 3,0 liter benzinemotor samen met een geavanceerde elektrische motor om u van 0-100 km/u in 5,3 seconden te brengen (0-60 mph in 5,2 seconden), en naar een topsnelheid van 254 km/u (158 mph). Hij kan zelfs ritten tot 46 km (31 mijl) louter op elektrisch vermogen afleggen.

Technologie

In de cabine zijn er ioniseerders achteraan en een nieuwe, intelligente airconditioning die schadelijke PM2.5-partikels en andere verontreinigingen wegfiltert. Als de buitenlucht van lagere kwaliteit blijkt te zijn dan de binnenlucht, dan schakelt het over naar een recirculatiemodus. Het kan zelfs automatisch detecteren dat u tunnels nadert.

Het voertuig kan geschikte parkeerplaatsen identificeren en u helpen parkeren. Als het erop lijkt dat u moeite zult hebben om de deuren te openen eenmaal dat uw Bentayga Is geparkeerd, kunt u zelfs vooraf uitstappen en het manoeuvre uitvoeren met uw telefoon.

In feite is het zelfs in veel nauwe ruimten gemakkelijker om te navigeren dankzij de 3D-weergave van uw omgeving op het scherm, en met de hulp van Manoeuvre Assist, die met de sensoren van de auto uw onmiddellijke omgeving bewaakt en u waarschuwt als het lijkt of u op iets kunt botsen of ergens tegen kunt schuren.

Alle vier de hoofdzetels beschikken over Seat Auto Climate. Dat bewaakt de vochtigheid en temperatuur van de lederen zeteloppervlakken zodat het ingebouwde verwarmings- en ventilatiesysteem van de auto overeenkomstig kan worden afgesteld en u zich gedurende de hele rit comfortabel voelt. Het bevat ook Postural Adjust, een systeem dat gedurende uw rit microafstellingen maakt aan een reeks afzonderlijke luchtzakjes. Alhoewel bijna onmerkbaar verbeteren deze afstellingen de bloedstroom en vermijden ze stijve spieren.

Maar de luxueuze ervaring beperkt zich niet tot wie achteraan zit. De Front Seat Comfort-specificatie is standaard gemonteerd, wat betekent dat de twee voorzetels zijn uitgerust met ventilatie, een massagefunctie met zes afstellingen en vleugelvormige comfortabele hoofdsteunen, evenals afstelbare kussensteunen en rugleuningen.

Ook de Touring specificatie is standaard ingebouwd en bevat voordelen voor de bestuurder, zoals veel technologie voor rijhulp. Met Adaptive Cruise Control met Lane Guidance regelt de auto op de snelweg automatisch de snelheid, en houdt hij u in het midden van uw rijstrook. Met Predictive Adaptive Cruise Control kan de auto uw snelheid blijven regelen, zelfs als u de snelweg verlaat, door te versnellen en te vertragen volgens de wijzigende snelheidsbeperkingen. Green Traffic Light Prediction werkt in steden met een open digitale infrastructuur en vertelt u wanneer de verkeerslichten bij de volgende kruising groen zullen worden en welke snelheid u moet aanhouden om vlot door te rijden zonder te moeten stoppen.

Met Predictive E-Mode kan de hybride versie automatisch de meest geschikte vermogensbron selecteren voor de verschillende fasen van uw reis. Daardoor wordt de accu maximaal gebruikt om waar mogelijk in de EV-modus te rijden om emissies te verminderen, zodat u alleen op de benzinemotor moet rekenen als dat nodig is.

Als u uw favoriete apps rechtstreeks op het infotainmentsysteem van de auto wilt gebruiken in plaats van op uw smartphone, dan kunt u nu een selectie direct op uw auto downloaden dankzij de nieuwe My Bentley App Studio. Het is nuttig als u bijvoorbeeld een navigatieapp van derden wilt gebruiken en dat volledig toegang wilt geven tot de brandstof- en actieradiusgegevens van uw auto.

* Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.
** Android is een handelsmerk van Google LLC.

Personalisering

Ondanks de ongelooflijke specificaties van alle modellen van de Bentley Azure, is deze auto kiezen alleen maar het begin. Voor het exterieur kunt u uit een grote keuze lakken selecteren, met nieuwe kleuren waaronder Opalite en Gravity Grey. Er werd ook een aanbod van nieuwe satijnen afwerkingen geïntroduceerd. De specificatie Styling voegt een slanke bodykit van koolstofvezel toe, en de specificatie Blackline verandert de esthetiek van uw auto volledig door de meeste gepolijste chromen exterieurdetails te vervangen door zwarte elementen.

Voor binnenin kunt u kiezen uit een volledig assortiment leerkleuren, en er zijn nog acht kleuren extra verkrijgbaar voor contrasterend stiksel en kleurtinten, als u de specificatie Colour van Mulliner kiest. Als u de specificatie Leather voor de bovenste cabine kiest, wordt extra leer aangebracht op de stijlen en de plafondbekleding.

Er zijn talrijke opties voor het stiksel en de biezen. Nu kunt u voor de eerste keer tegelijk contrasterend stiksel en handgenaaide kruissteek hebben. Er zijn ook veel mogelijkheden voor het fineerhout, van hoogglanzend en hout met open poriën, tot technische afwerkingen en nieuwe Piano-gelakte opties, waaronder Cricket Ball, Imperial Blue, Gravity Grey en Burnt Oak.

U kunt vandaag al contact met ons leggen om meer te vernemen over de het enorme assortiment opties voor de Bentayga Azure via Bentley Brussels.

Motor en technische specificaties

De Bentayga Azure is verkrijgbaar met ofwel een krachtige 4,0 liter V8-benzinemotor of een geavanceerde 3,0 liter V6 plug-in hybride.

Galerij

Technische specificaties

Motor
 • Motor
  4.0 litre twin-turbocharged V8
 • Versnellingsbak
  8-speed Automatic Transmission
 • Vermogen
  550 PS / 542 bhp / 404 kw @ 5750-6000 rpm
 • Koppel
  770 Nm / 568 lb.ft @ 2000-4500 rpm
 • CO-uitstoot
  EU 6
 • Brandstof
  EU 95 to 98 RON
Prestaties
 • Maximumsnelheid
  180 mph / 290 km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60 mph 4.4 secs
 • Acceleratie km/u
  0 - 100 km/h 4.5 secs
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  SUV
 • Totale lengte
  5125mm / 201.77in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2222mm / 87.48in
 • Breedte spiegels ingeklapt
  2010mm / 79.13in
 • Hoogte
  1728mm / 68.03in (normal with antenna), 1748mm (height 1 with antenna), 1763mm (height 2 with antenna)
 • Wielbasis
  2995mm / 117.91in
Motor
 • Motor
  3.0 V6 TFSi engine combined with 100kW electric motor
 • Versnellingsbak
  8-speed Automatic Transmission
 • Vermogen (gecombineerd)
  462 PS / 456 bhp / 340 kw
 • Vermogen (benzine)
  340 PS / 335 bhp / 250 kw @ 5300-6400 rpm
 • Vermogen (e-Drive)
  136 PS / 134 bhp / 100 kw
 • Koppel (gecombineerd)
  700 Nm / 516 lb.ft
 • Koppel (benzine)
  450 Nm / 332 lb.ft @ 1340-5300 rpm
 • Koppel (e-Drive)
  400 Nm / 295 lb.ft
 • Accucapaciteit
  18.0 kWh
 • CO-uitstoot
  EU 6
 • Brandstof
  Benzine en elektrisch
Prestaties
 • Maximumsnelheid (gecombineerd)
  158 mph / 254 km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60 mph 5.1 secs
 • Acceleratie km/u
  0 - 100 km/h 5.3 secs
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  SUV
 • Totale lengte
  5125mm / 201.77in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2222mm / 87.48in
 • Breedte spiegels ingeklapt
  2010mm / 79.13in
 • Hoogte
  1710mm / 67.32in (with antenna)
 • Wielbasis
  2995mm / 117.9in

VRAAG INFORMATIE