BENTAYGA EWB MULLINER
Gegevens over CO2-emissies en brandstofverbruik voor EU27 is hangend, onderworpen aan EU-typegoedkeuring

BENTAYGA EWB MULLINER

Overzicht

De Bentayga EWB Mulliner is het toppunt van het assortiment Bentayga EWB en de meest luxueuze verkrijgbare Bentley. EWB is de afkorting van “Extended Wheelbase”, wat “verlengde wielbasis” betekent en waardoor het chassis langer is dan van de Bentayga, en ook dat er extra ruimte is om de passagiers achteraan meer beenruimte te geven. Voeg exclusieve kenmerken van Mulliner toe, verbazend handwerk en de jongste technologie voor het interieur, en u krijgt een ongeëvenaarde rijervaring.

Ondanks de luxueuze aard ervan is dit een auto die u ongelooflijke prestaties geeft. Met een 4,0 liter V8-motor levert hij het beste van Bentley, voor bestuurders die niets minder vragen.

De Bentayga EWB Mulliner is echt onvoorstelbaar, maar de enige manier om hem ten volle te appreciëren is door hem zelf te ervaren. Leg vandaag met ons contact om meer te vernemen en een testrit te boeken.

Design

De Bentayga EWB Mulliner beschikt over een breed scala exclusieve details van Mulliner, zowel binnenin als buitenop, samen met talrijke kenmerken die de rijervaring naar een nieuw niveau tillen.

Het eerste wat u merkt zijn de sprankelende voorgrille en gevleugelde ventilatieopeningen van Mulliner, die samen met de 22”-wielen van Mulliner de auto een onvoorstelbare présence geven. Behalve de ‘B’-badges op de D-stijlen kunt u ook merken dat de ‘B’-badge in het midden van elk wiel altijd horizontaal blijft, een prachtig voorbeeld van de aandacht voor details van Mulliner. Satijnzilveren spiegelkappen voegen een extra touch sofisticatie toe.

Binnenin ziet u overal unieke kenmerken van Mulliner, van de klok op het dashboard tot de grafische elementen op het informatiepaneel van de bestuurder. Duurzame Olive Tan lederen afwerking is uitgebreid in de hele cabine gebruikt, waar u wordt omringd door rijk Grand Black fineerhout. Chromen inlegstukken voegen op goed gekozen plaatsen een extra laag details toe, net als de verbazende aluminium afwerking met diamantpatronen op de middenconsole.

De achterdeuren sluiten elektrische als u een knop ingedrukt houdt. De verbluffende Bentley Diamond Illumination in de leren deurpanelen kan de ruimte transformeren met behulp van LED-lampen. Zij schijnen door kleine perforaties in de talrijke lederen panelen met wat u zelf uit 30 kleuren kunt kiezen.

De passagiers achteraan kunnen hun rugleuning achterover laten hellen, dankzij de specificatie Bentley Airline Seat, en de zetel achter de voorste passagiersstoel beschikt ook over een elektrisch bedienbare voetensteun. Voor inzittenden op de vier hoofdzetels maakt de functie Postural Adjust gedurende uw rit microafstellingen aan de kussens van de zetels om de vermoeidheid te verminderen, terwijl het Seat Auto Climate u koel en droog houdt.

Geanimeerde welkomstlichten van Mulliner projecteren een verbazend visueel effect op de grond als u de deuren opent, vóór u over de verlichte 3D-dorpelplaten stapt. Elk ervan is beschreven met de woorden ‘Handcrafted in Crewe, England’. En daarna betreedt u een ongeëvenaarde cabine.

De sleutels zitten in een Mulliner-doos met een bijpassend zakje voor elke sleutelset, afgewerkt met kleuren die passen bij het leer van uw interieur.

Prestaties

Al is deze auto indrukwekkend en ruim, hij levert net als elke andere Bentley uitstekende prestaties en een ongelooflijk dynamisch rijgedrag. Hij wordt aangedreven door een 4,0 liter V8-motor met dubbele turbo die u en uw passagiers in maar 4,6 seconden van 0 tot 100 km/u lanceert (van 0 tot 60 mph in 4,5 seconden). Met een vermogen van 550 pk (542 bhp) en 770 Nm koppel kan hij een topsnelheid van 290 km/u (180 mph) bereiken.

Hij wordt ook met enkele extra intelligente chassissystemen geleverd. Het antirolsysteem Bentley Dynamic Ride garandeert maximaal comfort als u met kruissnelheid rechtdoor rijdt, zonder compromissen voor stabiliteit en controle in de bochten, zelfs met hoge snelheid. Met de vierwielbesturing kunt u met gemak aan lage snelheden manoeuvreren en op de snelweg vlot van rijstrook veranderen.

Technologie

De Bentayga EWB Mulliner bevat alle rijhulpsystemen die u nodig hebt om elke rit zonder moeite af te leggen. De specificatie Touring bevat Predictive Adaptive Cruise Control, die gegevens van het navigatiesysteem gebruikt om lange reizen nog gemakkelijker te maken. Als het actief is kan het voor u versnellen en vertragen om altijd op een veilige afstand van uw voorligger te blijven. Het kan ook anticiperen op kruispunten en op wijzigingen van de snelheidsbeperkingen. Adaptive Cruise Control met Lane Guidance kan u waarschuwen als u van de rijstrook lijkt af te wijken, en zelfs indien nodig de controle over het stuur overnemen om in uw rijstrook te blijven.

Het voertuig kan u helpen parkeren en dankzij de nieuwe functies van de app My Bentley op uw smartphone kunt u zelfs Parking Assist activeren als u niet in de auto bent. Dat is nuttig als u in nauwe ruimten moet parkeren waar de deur niet open kan. 

De nieuwe My Bentley App Studio geeft u een keus aan apps die u kunt kiezen om rechtstreeks naar het infotainmentsysteem van de auto te downloaden. Dat is een alternatief voor het uitvoeren ervan op uw smartphone. Dat betekent dat ze toegang hebben tot voertuiggegevens zoals bereik en brandstofpeil, wat essentieel is voor navigatieapps. Met Online Destination Import kunt u de rit plannen op uw telefoon en als u klaar bent om te vertrekken uw bestemming naadloos overbrengen naar het navigatiesysteem van de auto.

Personalisering

Net als elke andere Bentley met het woord “Mulliner” in de naam heeft ook de Bentayga EWB Mulliner onvoorstelbare specificaties. Er blijven echter grenzeloze mogelijkheden om uw auto echt uniek te maken.

U kunt kiezen uit zeven standaard kleuren, maar er zijn nog meer premium opties, waaronder het nieuwe Opalite en Gravity Grey, en verschillende nieuwe satijnen afwerkingen. In totaal kunt u uit ongeveer 60 verschillende afwerkingen voor het exterieur kiezen. De exclusieve wielen van Mulliner kunnen naar uw keuze uit drie afwerkingen worden besteld.

Het unieke kleurenschema met drie tinten voor het leer van Mulliner kan volgens uw keuze worden geselecteerd uit acht kleurpatronen. Als alternatief kunt u ook uw eigen combinatie samenstellen uit het volledige assortiment leerkleuren van Bentley, inclusief het nieuwe Gravity Grey. Het optionele Piano Black of Piano Linen gelakte fineerhout wordt nu vergezeld door vier alternatieve kleuren: Cricket Ball, Imperial Blue, Gravity Grey en Burnt Oak. U kunt ook kiezen uit het volledige assortiment hoogglanzend hout en hout met open poriën van Bentley, en vanzelfsprekend zijn er ook technische afwerkingen, waaronder koolstofvezel en Diamond-Brushed Aluminium.

Mulliner biedt u een uitgebreide diversiteit accessoires en optionele kenmerken die verder gaan dan standaard opties voor Bentley. Om nog verder te gaan kunt u met ons overleggen over een inschrijving voor Mulliners eigen maatwerkteam, om echt spraakmakende kenmerken aan uw auto toe te voegen.

Voor meer informatie over de kans om uw auto te personaliseren, kunt u vandaag al met ons contact leggen.

Motor en technische specificaties

De Bentayga EWB Mulliner wordt aangedreven door een 4,0 liter V8-motor, waardoor u zonder moeite kunt versnellen, vlug door de bochten kunt en met weergaloos comfort op kruissnelheid kunt rijden.

Galerij

Technische specificaties

Motor
 • Motor
  4.0 litre twin-turbocharged V8
 • Versnellingsbak
  8-speed Automatic Transmission
 • Vermogen
  550 PS / 542 bhp / 404 kw @ 5750-6000 rpm
 • Koppel
  770 Nm / 568 lb.ft @ 2000-4500 rpm
 • CO-uitstoot
  EU 6
 • Brandstof
  EU 95 to 98 RON
Prestaties
 • Maximumsnelheid
  180 mph / 290 km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60 mph 4.5 secs
 • Acceleratie km/u
  0 - 100 km/h 4.6 secs
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  SUV
 • Totale lengte
  5305mm / 208.9in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2222mm / 87.48in
 • Hoogte
  1739mm / 68.46in (normal with antenna), 1759mm (height 1 with antenna), 1774mm (height 2 with antenna)
 • Wielbasis
  3175mm / 125in

VRAAG INFORMATIE