BENTAYGA DIESEL
[NLBE] Bentayga Diesel

BENTAYGA DIESEL

We stellen graag Bentley's allereerste diesel voor

Bereid u voor om alle traditionele kenmerken van dieselmotoren in vraag te stellen dankzij de creatie van Bentley's V8-dieselmotor. En het is een onmiskenbare Bentley motor met de vertrouwde adembenemende rij- en prestatiekenmerken die we decennialang op punt hebben gesteld. Net zoals de baanbrekende Bentayga van nul werd ontworpen, hebben onze ingenieurs ook de ontwikkeling van onze eerste dieselmotor op dezelfde manier benaderd.

Meer dan buitengewoon

Bentley's allereerste dieselmotor is meteen ook de beste ter wereld. U zult aan den lijve ervaren wat toonaangevende rijkwaliteit, reactie, verfijning en praktische inzetbaarheid betekenen. Aangedreven door de nieuwe 4.0 liter 8-cilinder dieselmotor zijn ook groene technologie en innovatieve technische prestaties ingebakken. De dieselmotor biedt een indrukwekkend bereik waardoor u maar liefst 1 000km kunt reizen zonder aan het tankstation te moeten stoppen. Bentayga Diesel heeft drie turbo's (twee gewone turbo's en een elektrische compressor) die veel sneller en dynamischer op het gas reageren dan conventionele turbo's doen. Vooral in de lagere toerentallen zult u het verschil merken. Het resultaat is onmiddellijk wat moeiteloze prestaties oplevert met een uitzonderlijk rijcomfort welke bestemming u ook kiest.

De nieuwe norm voor krachtige dieselprestaties

De Bentayga Diesel is de snelste SUV-diesel op de markt met een topsnelheid van 270 km/h en een sprintsnelheid van 0 naar 100 km/h in amper 4,8 seconden. Voor een auto uit dit segment biedt hij bovendien ongeziene koppels en met 900 Nm bij 1000-3250 tpm levert hij ook meteen het hoogste vermogen van elke SUV-diesel. De Bentayga Diesel zou geen Bentley zijn zonder de onmiskenbare en adembenemende koppels in combinatie met een ronkende uitlaatklank. Kortom alles wat zo typerend is voor de rijervaring van het gevleugelde merk. Op een kronkelende asfaltweg, door ongebaande paden of terwijl u door het verkeer glijdt, een ding is zeker: de Bentayga Diesel zal u met zijn niet-aflatende charme, vermogen en elegantie overal brengen.

Alles aan boord voor elke gelegenheid

De Bentayga Diesel voelt zich zowel op de weg als op het terrein perfect thuis en is optioneel ook om te bouwen tot een zevenzitter. Deze extra optie zorgt ervoor dat dit de enige luxe SUV is met vier, vijf en zeven zitplaatsen in één carrosseriestijl. Een overvloed aan intuïtieve functies voor stuurondersteuning en Bentley's beproefde vierwielaandrijving garanderen zelfvertrouwen en ononderbroken controle. Waar u ook gaat en welke avonturen er op uw verlanglijstje staan de Bentayga Diesel laat zich door niets tegenhouden en biedt ruimte aan boord voor iedereen, uiteraard in de ontegensprekelijke Bentley stijl.

Rij verder dan ooit tevoren en ontdek het onbekende.

Bentayga Diesel biedt het sublieme evenwicht tussen luxe, prestaties en praktische inzetbaarheid.
Hoe verder u met de Bentayga Diesel reist en de wereld verkent, hoe meer u zult realiseren dat deze Bentley niet te vergelijken is met enige andere luxe SUV-diesel.

Neem contact met ons op om de opmerkelijke Bentayga Diesel verder te ontdekken.

Technische specificaties

Motor
 • Motor
  4.0 litre twin-turbocharged Diesel with E-Compressor
 • Versnellingsbak
  8-speed Automatic Transmission
 • Vermogen
  435 PS (421 PS EU 5 Markets) / 429 bhp / 320 kw @ 3750-5000 rpm
 • Koppel
  900 Nm / 664 lb.ft @ 1000-3250 rpm
 • Brandstof
  Diesel
Prestaties
 • Maximumsnelheid
  168 mph / 270 km/h
 • Acceleratie MPH
  0 - 60 mph 4.6 secs
 • Acceleratie km/u
  0 - 100 km/h 4.8 secs
Afmetingen
 • Carrosseriestyling
  SUV
 • Totale lengte
  5140mm / 16ft 10in
 • Dwarsbreedte spiegels incl.
  2224mm / 7ft 4in
 • Breedte spiegels ingeklapt
  1998mm / 6ft 7in
 • Hoogte
  1722mm / 5ft 7in
 • Wielbasis
  2995mm / 9ft 10in
Brandstofverbruik
 • Stad
  30.1 mpg/ 9.4 litres/100 km
 • Buiten de stad
  39.2 mpg/ 7.2 litres/100 km
 • Gecombineerd
  35.3 mpg/ 8.0 litres/100 km
 • CO2-uitstoot (gecombineerd)
  210 g/km
 • Verbruiksklasse
  B
  Effizienzklasse B

VRAAG INFORMATIE

Bentley Bentayga Diesel

Verplicht veld

Gelieve hieronder uw persoonsgegevens in te vullen en dan zullen we binnenkort telefonisch met u contact opnemen om uw vraag te behandelen. 

MARKETINGVOORKEUREN
Gelieve uw contactvoorkeuren hieronder in te vullen om zeker te zijn dat u op de hoogte blijft van nieuws, producten en service-informatie over Bentley. Mededelingen van Bentley omvatten: exclusief nieuws van Bentley, productinformatie, verhalen over het merk, uitnodigingen voor unieke evenementen, mededelingen in verband met eigendom van een Bentley en marktonderzoek om ons te steunen bij het ontwikkelen van de toekomst van Bentley.

Ik zou graag gepersonaliseerde berichten van Bentley willen ontvangen via: